Kleding etiquette

 

Een kledingcode, wat nu?

Op uitnodigingen voor feesten en evenementen staat soms een dresscode aangegeven, maar wat is de betekenis van een kledingcode. Wat te dragen bij ‘White Tie’ en wat bij ‘Tenue de Ville’? Wij helpen een handje en zetten de meest voorkomende kledingcodes op een rijtje. Komt je er toch niet uit? Dan bent je bij ons altijd welkom voor een advies op maat!

White Tie
Bij ‘White Tie’ worden de heren verwacht in een rokkostuum of gala-uniform. Dit is het meest sjieke wat een man kan dragen. Meestal worden deze gedragen bij officiële gelegenheden als gala’s, banketten, ceremonies of bruiloften. Een hoge hoed mag.

Black Tie
Black Tie is een dresscode die je tegenwoordig nog vaak voorbij ziet komen op uitreikingen, feestjes en bruiloften. Het is de dresscode met een zwarte strik. De naam Black Tie spreekt voor zich, bij ‘Black Tie’ dragen de heren een (zwarte) smoking met zwarte strik en lakschoenen.

Avondkleding
Wordt er als dresscode avondkleding opgegeven, dan hebben de heren de keus uit een rokkostuum of smoking.

Tenue de Ville
Tenue de ville betekent letterlijk ‘stadskleding’ en wordt ook wel ‘donker pak’ genoemd. Is de kledingcode Tenue de Ville, dan kies je voor nette kleding voor overdag en niet voor avondkleding. Voor heren betekent dit een net donkerblauw of grijs pak (niet bruin!) met overhemd en das, zwarte schoenen en donkere sokken.

Informeel
Bij de dresscode Informeel dragen de heren een pak of een combinatie met stropdas.

Casual
Bij casual zal comfort de boventoon voeren ten opzichte van presentatie. Casual kleding is eigenlijk je alledaagse kleding die je thuis of naar de stad draagt. Letterlijk genomen is casual kleding vrijetijdskleding. Dit houdt in dat je eindeloos kunt combineren en veel keuze hebt aan kledingstukken. Sportieve en comfortabele kleding staat aan de basis van deze dresscode.